Zona de servicii IT a devenit o componenta critica pentru orice business, care aduce cu ea necesitatea unei decizii: investitia in dezvoltarea unei echipe IT interne sau externalizare servicii IT catre o companie cu experienta?

Exista cativa factori critici pe care orice manager ii ia in considerare atunci cand ia o decizie de business – nivelul de expertiza, timpul de decizie si costurile. Aceste criterii sunt esentiale in deciziile privind serviciile IT.

Pentru a avea toate piesele de puzzle pe masa, vom expune mai jos avantajele si dezavantajele unui departament IT in-house vs. externalizare servicii IT, la care iti propunem o noua abordare.

Externalizare servicii IT – abordarea hibrida

Experienta noastra ca si companie ce ofera suport si servicii IT ne-a demonstrat ca atunci cand in cadrul organizatiei exista un tehnician IT, o persoana care vorbeste pe limba noastra, clientul beneficiaza de raspuns mai rapid la incidente si de rezolvare a problemelor ce tin de un nivel mai mare de expertiza IT.

Hibridul IT, asa cum il numim noi, imbina avantajele, este calea de mijloc intre cele doua optiuni asupra carora multi manageri cantaresc mult in cautarea unei solutii optime.

 

 

externalizare servicii it

UTCN

La doar doua saptamani dupa ce fluxurile de lucru digitalizate au devenit operationale, universitatea inregistra deja circa 1000 de documente generate/saptamana, dintre care mai bine de un sfert erau pe fluxuri automatizate complet.

Adrian Chis
System Engineer, Universal Alloy Corporation

Implementarea solutiei de securitate IT recomandata de inginerii de la BLADE ne-a oferit atat o mai mare vizibilitate in reteaua noastra de date, cat si administrarea centralizata a securitatii clientilor din retea.

Vlad Iepure
Director Vanzari - VLG

Dupa experienta unui departament IT in-house, am decis ca este mai eficient pentru noi sa externalizam serviciile IT catre o companie specializata. Astfel, inginerii BLADE se ocupa de tot ceea ce inseamna user support, configurare echipamente de networking si monitorizarea regulata a retelei de date. Raspunsul rapid la incidentele IT care apar in cele 4 centre din tara (Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti) este doar unul din avantajele pe care aceasta colaborare le-a adus companiei noastre in ultimii 5 ani.

Arpad Daniel
Director Administrativ - Neon Lighting

Pe masura ce compania noastra s-a dezvoltat, au inceput sa apara probleme tehnice tot mai complexe. Pentru a eficientiza productivitatea angajatilor nostri, am apelat la specialistii din cadrul BLADE pentru servicii IT personalizate pe nevoile noastre, de la configurarea echipamentelor pana la instalarea unei platforme de antivirus cu management centralizat.

Marius Olteanu
IT Manager, Leoni Wiring Systems Pitesti

BLADE este compania la care am apelat pentru solutii si servicii de cablare structurata la fiecare extindere a fabricii noastre. Una din conditiile speciale la care tehnicienii au fost nevoiti sa se adapteze a fost lucrul la inaltime (12 metri) pe tot parcursul proiectului. Adaptabilitatea la nevoile noastre si respectarea termenelor sunt doar cateva dintre motivele pentru care alegem sa lucram cu BLADE la fiecare proiect de acest gen.