- 26 August 2015
- |Noutati
- | 0
- 502
Solutiile de business sunt modul prin care companiile castiga eficienta, vizualizeaza zonele vulnerabile ale acesteia, reduc costurile din diverse segmente si identifica noi oportunitati de afaceri.
In ultimii 10 ani, companiile de marimi diverse au inceput sa investeasca in solutii software dedicate uzului intern pentru a putea sa aiba o privire de ansamblu mai buna, pentru a putea centraliza, accesa si intelege metrica afacerii si punctele cheie ale acesteia (in special vanzarile si trendurile pe care le urmeaza piata).
Zece beneficii ale implementarii solutiilor de business in afacerea ta:
- Elimina riscul. Conducerea unei firme si luarea de decizii se face de multe ori la risc sau pe intuitie; cu ajutorul datelor si a analizei insa, poti lua decizii informate. O solutie de business iti poate livra date centralizate, istoric, actualizari in timp real, sinteze, preziceri si raportari; pana si scenarii „what if”.
- Afla raspunsuri mai repede. Poti afla raspunsurile de care ai nevoie mult mai repede, fara a astepta dupa o anumita persoana sa iti trimita un status sau sa iti dea o anumita informatie.
- Ai la dispozitie rapoarte metrice oricand ai nevoie. Majoritatea furnizorilor de servicii de business au dezvoltat si aplicatii mobile care faciliteaza accesul rapid la informatie de pe orice dispozitiv mobil sau fix.
- Afla detalii despre comportamentul clientilor. Cu ajutorul istoricului cumparaturilor si datelor specifice, poti fi la curent cu comportamentul clientilor tai si le poti personaliza fiecare oferta in functie de preferintele lor.
- Identificarea de oportunitati de cross selling si up selling. Pe baza comportamentului si istoricului de cumparare ale clientului pot fi generate modele predictive de achizitii, lucru care ajuta la propunerea de solutii compatibile si la venirea in intampinarea nevoilor clientilor.
- Eficientizeaza operatiunile interne. Avand la dispozitie detalii cu privire la performanta angajatilor poti detecta cu usurinta punctele care au nevoie de eficientizare sau modernizare din cadrul companiei.
- Imbunatatirea eficientei. De regula se pierde destul de mult timp pentru a afla diverse informatii cheie din interiorul companiei; dupa care, se pierde timp cu centralizarea si analiza acestor date. Cu ajutorul unei solutii de business, toate datele sunt centralizate deja, iar generarea unui raport se poate face in doar cateva minute.
- Afla adevaratele costuri de productie/operare. Accesul la date reale si la calcularea imediata a costurilor poate ajuta la ajustarea in timp real a acestora si la prevenirea unor cheltuieli inutile.
- Administrarea inventarului. Anumite functii din diverse software-uri pot ordona inventarul astfel incat clientul sa primeasca produsul dorit la timp si fara intarziere, poate gestiona fluxul stocurilor si poate comunica direct cu departamentul de achizitii.
- Vezi cum sta afacerea ta si incotro se indreapta. Rapoartele ce pot fi emise iti arata in mod foarte clar ce vanzari ai avut de-a lungul timpului, catre ce fel de clienti si cat de des. Analizarea lucrurilor si intelegerea de ce si cum se intampla acestea te vor ajuta sa fii mai competitiv, sa te concentrezi pe anumite nise, sa construiesti abordari diverse in vanzare si promovare.
Sursa: enterpriseappstoday.com; Photo: linkedin.com