fbpx

 

Pierderea datelor, în urma unui atac cibernetic sau chiar a unor incidente datorate neatenției angajaților, poate avea un impact major asupra business-urilor.

Unele cifre arată ca 7 din 10 companii care înregistrează pierderea datelor mai mult de 10 zile (fără a avea implementat un plan de backup) își declară falimentul în maxim 12 luni.

  • 67% din pierderile de date sunt cauzate de blocarea hard disk-ului sau erori de sistem
  • 14% din pierderile de date sunt cauzate de eroarea umană
  • 10% din pierderile de date au loc ca efect al erorilor de software
Backup full, incremental sau diferențial?

Înainte să analizăm avantajele și dezavantajele fiecăruia din aceste trei tipuri de backup, să vedem ce presupun ele.

Backup full – este o copie totală a tuturor datelor unei organizații, adică se realizează backup la toate datele tale într-o singură versiune.

Backup incremental – acoperă toate fișierele/datele care s-au schimbat de la ultimul backup, indiferent de tipul de backup.

Backup diferențial – este un backup cumulativ al tuturor fișierelor care s-au schimbat de la ultimul backup.

Pentru a înțelege mai bine aceste trei metode principale de backup, iată pe scurt avantajele și dezavantajele care le caracterizează.

Din experiența noastră, puține organizații rulează backup full în mod regulat. Acesta se realizează de obicei periodic, săptămânal sau lunar, în funcție de cantitatea de date.

Din cele trei procedee de backup analizate în acest articol, backup-ul incremental necesită cele mai putin spațiu de stocare, lățime de bandă și timp. Cu toate acestea, în cazul unui disaster recovery nu este cel mai ușor mod de recuperare a datelor.

Backup-ul diferențial necesită mai mult spațiu de stocare și, în unele cazuri mai mult timp pentru a finaliza backup-ul. Cu toate acestea, este cea mai rapidă variantă de recuperare a datelor deoarece sunt necesare doar două seturi de backup.

Concluzie

După cum am văzut, fiecare din aceste 3 metode are avantajele și dezavantajele sale. Pentru a decide cea mai bună combinație de metode de backup este necesar să adresezi următoarele nevoi – toleranță la recovery time, spațiul de stocare, datele care sunt actualizate în mod activ, capacitatea de date care există.

Iar dacă ai nevoie să discuți cu un specialist în domeniu cu care să te consulți în această privință, contactează-ne!

Cum a scăpat un client de plata unui ransom de $2,500 și a recuperat datele în doar 6 ore, datorită metodelor de backup  implementate.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *