fbpx

Ca sa dam o definitie simpla, in termeni simpli, cloud computing se bazeaza pe internet. Daca in trecut era nevoie ca toata lumea sa isi instaleze anumite programe pentru a lucra in ele si pentru a avea acces la diverse date, acum totul este mult mai la-ndemana; toata lumea poate avea acces la program live, pe platformele cloud.

Predictiile pentru anul 2014 au fost atinse: afacerile mici au investit in solutiile cloud aproximativ 100 miliarde de dolari; oare de ce se muta asa de multi in cloud? Pentru ca aduce crestere a eficientei, cresterea cifrei de afaceri si ofera multe alte beneficii.

1. Flexibilitate

Daca afacerea ta necesita mai multa largime de banda decat de obicei, serviciul cloud poate indeplini aceasta necesitate fara nicio problema datorita capacitatii vaste a serverelor.

2. Recuperarea datelor

Daca te bazezi pe o solutie cloud, nu mai ai nevoie de strategii asa complexe de recuperare a datelor in cazul unor incidente. Furnizorii de servicii cloud asigura securitatea aplicatiilor si reactioneaza mai rapid.

3. Update-uri automate ale softurilor

Furnizorii de solutii cloud fac mentenanta serverelor, si implicit a tuturor update-urilor de securitate si nu numai; ceea ce inseamna ca se reduce timpul investit in astfel de sarcini.

4. Fara bugete extra

De regula, serviciile cloud se platesc pe masura ce se utilizeaza, deci nu este nevoie de previziuni bugetare. Acest lucru ajuta mai ales afacerile aflate la inceput de drum care nu au bugete disponibile pentru astfel de investitii operationale.

5. Colaborare imbunatatita

Solutiile cloud cresc colaborarea intre angajati intrucat isi pot sincroniza munca si documentele simultan, pot vedea cu usurinta statusul proiectelor si pot primi update-uri critice in timp real.

6. Se poate munci de oriunde

Atat timp cat au la dispozitie o conexiune la internet, angajatii pot lucra de oriunde. Aceasta flexibilitate ajuta la imbunatatirea echilibrului munca-viata personala si a productivitatii.

7. Control al documentelor

Lucrand in cloud, nu mai esti nevoit sa trimiti documente prin email inainte si inapoi; solutiile cloud pastreaza toate actele la un loc, schimbarile se pot face in timp real si colaborarea dintre departamente devine astfel mai stransa si lucrul mai eficient.

8. Securitate

Daca se intampla sa iti pierzi laptopul in aeroport de pilda, sau sa iti fie furat, urmarile pot fi destul de costisitoare; cu cloudul insa, documentele si datele raman salvate si pot fi accesate oricand de pe orice alt dispozitiv.

9. Competitivitate

Cloudul ofera posibilitatea de a crea programe personalizate cu tehnologie de ultima ora. Afacerile mici au timpi de reactie mai buni decat cele mari si pot avea acces la date mult mai repede si mai facil, ceea ce duce la castigarea de proiecte importante si deci cifra de afaceri mai mare.

10. Prietenos cu mediul

Afacerile care se folosesc de solutii cloud utilizeaza atata spatiu pe server cat au nevoie, lucru care reduce amprenta de poluare prin consumul redus de energie si al emisiilor de carbon pe care le-ar produce serverele proprii.

Sursa: Sales Force; Photo: www.reseller.co.nz