fbpx
firewall traditional

Chiar daca au un firewall traditional instalat, aproximativ un sfert din managerii IT nu au idee ce se intampla cu 70% din traficul ce tranziteaza reteaua organizatiei lor.

Conform unui studiu condus de catre Sophos, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de securitate IT, vizibilitatea la nivelul retelei de date este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta managerii IT din companiile intre 100 si 5.000 de angajati.

Mai mult, 79% dintre managerii IT isi doresc ca firewall-ul sa le ofere o mai buna protectie a retelei. Conform aceluiasi studiu, in cadrul organizatiilor,  in medie 16 computere sunt infectate in fiecare luna. Aceiasi manageri IT precizeaza ca sunt necesare 3.3 ore sau chiar o jumatate de zi de lucru pentru a indentifica, izola si remedia un sistem compromis, de aici rezultand un total de 52.8 de ore necesare pe luna  doar pentru a curata sisteme compromise.

Vizibilitatea si managementul retelei de date este o componenta esentiala a securitatii tehnologice, pentru ca… ceea ce nu poti monitoriza nu poti controla. In medie, 45% din traficul in retea nu poate fi identificat de catre managerii de IT care au participat la studiul Sophos, in concluzie neputand fi controlat.

Pentru a avea o retea securizata este esential ca administratorul de retea sa poata fi capabil sa prioritizeze aplicatiile esentiale in companie, sa limiteze aplicatiile care nu sunt necesare business-ului si sa poata bloca aplicatiile malitioase.

Dar daca nu poti indentifica ce aplicatii sau utilizatori consuma 45%  din latimea de banda, cum ai putea sa ai controlul acestora?

85% dintre cei intervievati sunt de acord asupra unui lucru esential pentru securitatea datelor – vizibilitatea in retea este prioritatea #1, iar firewall-ul pe care il instaleaza trebuie sa fie capabil sa le ofere aceasta functie cat si alte functionalitati avansate de control si monitorizare.

Aceste informatii esentiale dezvaluite de studiul Sophos aduc la lumina anumite griji cu care se confrunta managerii de IT din organizatiile medii si mari: securitatea datelor, productivitatea aplicatiilor, obligatiile impuse de lege (cum ar fi GDPR), ROI.

Inscrie-te la demo-ul gratuit cu expertii in securitate IT de la BLADE si afla cum raspunde FortiGate provocarilor actuale in securitate!