fbpx

Conectivitatea care pare fara sfarsit este rezultatul lumii moderne in care traim si aceasta ne transforma lumea. Pentru a fi siguri ca fiecare oportunitate din aceasta era digitala este fructificata, companiile de toate marimile trebuie sa se asigure ca sunt protejate.

Un mediu complex
Retelele moderne sunt extinse si ajung dincolo de peretii traditionali; includ centre de date, terminale, medii virtuale, filiale si solutii cloud. Aceste retele, impreuna cu componentele lor, evolueaza in mod continuu si atrag noi si noi modalitati de atac (inclusiv prin dispozitivele mobile, aplicatiile web sau mobile, social media, browsere de internet, computere personale si chiar si automobile). Aceasta conectivitate schimba modul in care se inregistreaza, se muta si se acceseaza datele si alimenteaza intregul proces global de digitalizare.

Mobilitatea si solutiile cloud au crescut productivitatea si satisfactia angajatilor, si au inlocuit perimetrul traditional de lucru cu un set constant de utilizatori mobili, locatii, aplicatii, metode de acces si dispozitive. Aici apare o prima provocare duala: de a proteja un perimetru dinamic si de a te expune la un numar infinit de puncte de vulnerabilitate. Toate aceste puncte cheie reprezinta opotunitati de atac pentru hackeri, care au devenit din ce in ce mai sofisticati si mai profesionisti.

Securitate pretutindeni
Pentru a face fata amenintarilor din mediul dinamic si complex de azi, securitatea trebuie incorporata in inima infrastructurii si trebuie extinsa in intreaga retea – pornind de la centrul de date, pana la ultimul utilizator; si chiar si in interiorul liniei de productie.

Daca securitatea este prezenta pretutindeni, compania poate opera in conditii optime, intr-un mediu universal integrat, continuu si deschis.

Securitatea este pretutindeni
Securitatea este o realitate si este disponibila azi. Solutiile de securitate Cisco implementate de Blade Solutions fac ca fiecare utilizator sa fie protejat, impreuna cu pachetul de date care-l insoteste. Avem 5 zone principale care acopera nevoile de securitate necesare:

1. Cel mai complet pachet de solutii, de la retea pana la centrul de date, cloud, filiala si terminale: solutii pentru amenintari integrate, atacuri web based, acces securizat la serviciile si aplicatiile retelei, dispozitive dedicate, solutii pentru utilizatorii si dispozitivele mobile etc.

2. Vizibilitate fara egal (te informezi o data, controlezi si protejezi in orice circumstanta): solutii care fac ca vizibilitatea sa ajute companiile sa ia decizii informate; datele sunt analizate si duc la crearea de produse care ajuta la protejarea clientilor atat de amenintari cunoscute, cat si de cele in curs de formare.

3. Securitate integrata pe toata reteaua, raspuns la nivel de sistem datorita schimbului de inteligenta si a informatiilor: protectie avansata in combinatie cu senzorii de securitate; ajuta la cresterea vizibilitatii asupra intregii activitati din retea, bazata pe contextul local si global care permite un control dinamic cu ajutorul analizei si automatizarii (rol de senzor si de executant).

4. Cea mai eficienta si avansata metoda de preventie: protectie ridicata inainte de atac, raspuns rapid in timpul atacului si remedierea dupa atac.

5. Securitate retrospectiva care poate detecta, contine si remedia amenintarile dupa ce au patruns in sistem: adunarea si analiza continua a datelor, identificarea comportamentelor suspicioase si accelerarea raspunsurilor.

Asa cum retelele moderne ne-au transformat viata si stilul de trai, la fel au facut si metodele de securitate.Inglobarea securitatii in intreaga retea creste in mod cert eficacitatea impotriva atacurilor avansate.
Sursa: Cisco Security