- 16 January 2020
- |Backup & Recovery
- | 0
- 2,292
Pierderea sau furtul de date are implicatii financiare serioase asupra oricarui business.
Fie ca vorbim de un angajat care a deschis un email infectat sau ca vobim de un dezastru natural, pierderea de date poate cauza downtime oricand, afectand intregul business nu doar financiar dar si ca imagine pentru clienti si parteneri.
Cu toate acestea, doar 1 din 4 companii mici si mijlocii are implementat un plan de recuperare a datelor in caz de pierdere sau furt.
Statisticile recente cu privire la pierederea datelor sunt tot mai ingrijoratoare. Am compilat cateva la nivel mondial, pentru a atrage atentia tuturor antreprenorilor asupra efectelor lipsei unui plan de backup si securizare a datelor.
Defectiunile echipamentelor hardware reprezinta cauza numarul unu a pierderilor de date. Pe locul doi se afla penele de curent (35%), urmate de defectiuni ale soft-urilor (34%).
93% din companiile care au suferit o pierdere masiva de date si nu au implementat o solutie de data recovery au dat faliment in maxim un an de la eveniment.
96% din business-urile ce folosesc solutii de data backup si recovery sunt capabile sa-si reia operatiunile rapid, chiar si in cazul atacurilor cu ransomware.
Business-urile sufera pierderi in medie de circa $100.000 la fiecare atac ransomware, din cauza downtime-ului si a costurilor de recuperare a datelor, conform unui articol publicat de CNN.
Peste jumatate din companii au experimentat un eveniment de downtime in ultimii 5 ani, care a durat cel putin o zi de munca full-time.
Omul – elementul central in incidentele cu pierderi de date
Eroarea umana este cauza numarul unu in bresele de securitate, angajatii fiind responsabili pentru 52% din incidentele de acest gen.
In SUA circa 50% dintre companii apeleaza la acest gen de traininguri, iar in Romania doar marile corporatii isi educa angajatii in aceasta privinta.
Pana in 2021 crimele cibernetice vor reprezenta un cost de aproximativ 6 trilioane de dolari pe an, la nivel mondial.