fbpx
stiudiu-cia-header
  • Beneficiarul proiectului:
    Compania de Informatica Aplicata Cluj
  • Perioada de implementare a proiectului:
    16.04.2014 - 24.11.2014
  • Valoarea proiectului:
    2,418,000 euro

Prezentarea Proiectului :

Compania de Informatica Aplicata (CIA) a decis sa implementeze un proiect cu doua data centere mobile pentru a nu depinde de o cladire. Aceste data centere mobile s-au instalat in locatii diferite, aflate la 15 km distanta intre ele.

Marele beneficiu al acestui proiect consta in faptul ca poate oferi clientilor CIA servicii de business continuity prin sincronizarea celor doua data centere si pot obtine certificare Tier 3.

Fiecare data center include:

• 4 rack-uri cu servere IBM Flex, storage IBM storwize V7000, networking Cisco
• utilitati redundante de la APC by Schneider – sistem de climatizare cu chiller-e, UPS-uri trifazate de 40 KVA, sistem de control acces, sistem de stingere incendii cu gaz inert.

Acesta a fost primul proiect din Romania ce includea doua data centere mobile – IBM PMDC (Prefabricated Modular Data Center).

 

Evaluarea Proiectului :

“Compania BLADE ne-a ajutat in implementarea proiectului CERIA, un proiect de data center unic in Romania. Acesta consta in doua data centere modulare mobile prin care putem sustine cele mai pretentioase proiecte ce includ cercetare, back-up si business continuity si care sunt compatibile Tier3. Recomandam BLADE pentru profesionalismul si seriozitatea de care au dat dovada in dimensionarea si implementarea proiectului CERIA.”

Sorin Nas, General Manager


TAG-URI: #server, #storage, #cia, #datacenter