fbpx
STUDIU DE CAZ: WIRELESS

De la semnal wireless redus la acoperire extinsa in conditii de productie si vreme nefavorabila

Despre IMPRO

IMPRO SRL este o companie ce isi are principalul obiect de activitate in sectorul productiei de tigla metalica. Situata in parcul logistic din Jucu, jud. Cluj, fabrica si-a inceput activitatea in 2009.

Am fost contactati in urma dificultatilor pe care angajatii le intampinau in timpul utilizarii sistemului de scanare a produselor din depozitul exterior, folosind echipamente ce se conectau la reteaua wireless.

Acest studiu de caz se concentraza pe rezolvarea problemelor ce apar intr-un mediu de lucru de tip fabrica a carei amplasament este expus vremii. Solutiile din acest proiect au fost gasite combinand experienta echipei tehnice, creativitatea si capacitatile de customizare.

Provocari

Am inceput prin analiza problemelor semnalate care a relevat lipsa de semnal in mai multe zone din depozitul exterior, fapt ce provoca deconectarea terminalelor. Pozitionarea initiala a echipamentelor wireless, lipsa de intretinere prin update-uri si vechimea echipamentelor au condus catre incapacitatea de a folosi sistemul de management al depozitului.

Provocarile echipei au fost:

cloud

Locatia si conditiile meteo

parc logistic cu vant puternic si precipitatii

text-document

Planul locatiei

curte tranzitata in mod constant de camioane si masini de marfa

box

Metal

material ce inhiba semnalul wireless, prezent in rafturi, produse finite si masini

Strategie si solutii

Prezenta pe teren, dar si harta virtuala a semnalului Wi-Fi ne-au ajutat sa determinam cea mai buna pozitionare a punctelor de access, care in acest caz a fost in consola din cauza rafturilor metalice folosite pentru stocare.

Am ales pentru acest proiect, echipamentele din gama Ubiquiti, Access Point AC Mesh si Access Point Mesh Dual-Band Antenna, extinzand astfel reteaua interna existenta, imbunatatind configuratiile si pregatind terenul pentru extinderi ulteriorare.

Atat echipamentele noi, dar si cele existente in retea au beneficiat de update-uri, health check si pozitionare corecta.

Implementarea a adus beneficii imediate clientului:

Semnal imbunatatit

experienta utilizatorilor in locatie depaseste constant un procent de peste 98%

Uptime

nu au fost semnalate intreruperi datorate echipamentelor

server-premise

Scalabilitate

extinderea sistemului este facila, usor de implementat si se poate executa oricand fara a intrerupe activitatea de productie

Concluzie

IMPRO beneficiaza in prezent de o calitate a semnalului imbunatatita si mult mai stabila prin care isi poate desfasura activitatea de management digital al depozitului. Solutia aleasa ne-a permis extinderea retelei wireless in cel mai scurt timp dupa ce noua hala de productie si spatiu de stocare au fost construite. Pe langa ca administrarea de la distanta ne permite verificarea problemelor semnalate de client, echipamentele alese s-au dovedit potrivite pentru conditiile ostile in care sunt montate.

Ai nevoie de o solutie wireless personalizata?


#wireless, #networking, #wi-fi, #switch, #cloud, #accespoint, #ubiquiti