fbpx

Externalizare servicii IT vs. Departament IT in-house

 

Zona de servicii IT a devenit o componenta critica pentru orice business, care aduce cu ea necesitatea unei decizii: investitia in dezvoltarea unei echipe IT interne sau externalizare servicii IT catre o companie cu experienta?

Exista cativa factori critici pe care orice manager ii ia in considerare atunci cand ia o decizie de business – nivelul de expertiza, timpul de decizie si costurile. Aceste criterii sunt esentiale in deciziile privind serviciile IT.

Pentru a avea toate piesele de puzzle pe masa, vom expune mai jos avantajele si dezavantajele unui departament IT in-house vs. externalizare servicii IT, la care iti propunem o noua abordare.

 

Externalizare servicii IT – abordarea hibrida

 

Experienta noastra ca si companie ce ofera suport si servicii IT ne-a demonstrat ca atunci cand in cadrul organizatiei exista un tehnician IT, o persoana care vorbeste pe limba noastra, clientul beneficiaza de raspuns mai rapid la incidente si de rezolvare a problemelor ce tin de un nivel mai mare de expertiza IT.

Hibridul IT, asa cum il numim noi, imbina avantajele, este calea de mijloc intre cele doua optiuni asupra carora multi manageri cantaresc mult in cautarea unei solutii optime.

 

 

externalizare servicii it