fbpx

Solutii de business SAP – despre companie

SAP este lider global in aplicatiile si serviciile software, fiind al treilea producator de software din lume. Cateva cifre: peste 293500 clienti in 190 tari, mai bine de 74000 angajati in 130 tari, mai bine de 40 de ani istoric al companiei si crestere in piata.

Solutiile SAP. Totul se reduce la o singura misiune – livrarea de solutii care sa ajute clientul sa aiba o companie administrata impecabil.

Clientii SAP. De la organizatii globale mari pana la insitutii educationale si guvernamentale – clienti de toate felurile si formele.

Partenerii SAP. Sunt cele mai valoroase resurse pentru companie; sunt motoarele de cautare si implementare a solutiilor de business care ajuta la cresterea si dezvoltarea companiei.

In 1972, 5 antreprenori au avut o viziune despre o afacere concentrata pe tehnologie. Au pornit la drum cu un singur client si cativa angajati; si au reusit sa transforme lumea tehnologiei informatiei si sa schimbe modul in care afacerile fac afaceri.

Cuvintele cheie au fost mereu inovatia si viziunea de neclintit care au dus la schimbarea mediului IT si economic, la deschiderea de noi orizonturi si la crearea unor medii de lucru competitive, care au dus la randul lor la cresterea multor cifre de afaceri si cladirea multor companii de succes.

Succesul SAP se bazeaza pe cateva elemente-cheie:

  • Credinta ca procesarea datelor in timp real poate ajuta companiile in abordarea lor fata de clienti
  • Dedicare spre inovare si spirit antreprenorial care face ca fiecare provocare sa fie un mod de a face un pas in fata din punct de vedere tehnologic
  • Daruire in colaborarea si impreunarea fortelor impreuna cu clientul inca din prima zi de parteneriat

Prima decada a SAP s-a caracterizat printr-o formare continua a companiei, pornind de la stabilirea sediului central si pana la extinderea bazei de date de clienti (care a atins numarul 200 la inceputul anilor `80).

In cea de-a doua decada, cresterea companiei este rapida si dezvoltarea ariilor de actiune, cruciala. Clientii sunt tot mai diversi si internationali – motiv pentru care se deschide prima filiala internationala in Austria si se contruieste primul centru de training dedicat SAP in Germania. La finele anului `90, SAP numara 14 filiale internationale, clienti numerosi in Europa de Est si Rusia, peste 2700 de angajati, capital de peste 700 milioane de dolari si mai bine de 2200 de clienti din peste 30 de tari.

Urmatorii 10 ani stau din nou sub semnul extinderii. SAP incepe colaborarea cu Microsoft si deschide prima filiala din California, langa Silicon Valley. De asemenea, intra pe piata asiatica prin Japonia si dezvolta cele mai complexe solutii business alaturi de partenerul de lunga durata, IBM. SAP devine cel mai mare vendor de solutii de business si cel mai dedicat prin deschiderea lor catre crearea de solutii personalizate si concentrate pe nevoile specifice ale fiecarui client. Portofoliul SAP devine extrem de impresionant, increderea partenerilor este de neclintit, motiv pentru care, cu toate problemele economice specifice anilor 2000, SAP reuseste sa creasca din nou cu 17% la finele anului 2001.

Din 2002 si pana astazi, SAP primeste recunoasteri internationale variate datorita muncii dedicate si constante. Componenta managementului trece prin schimbari diverse, rezultatele fiind exceptionale. Anul 2010 se incheie cu o cifra de afaceri de 1.5 miliarde de euro, extinderi pe pietele din India, Brazilia, Rusia si in special China. SAP face trecerea in solutiile cloud, mobile si in-memory; nu in ultimul rand, sustine foarte multe campanii de CSR si ajuta in construirea unei lumi mai bune.

Viziunea continua, dezvoltarea este mereu pioritara si fiecare proiect determina tehnologia si domeniul IT sa faca un pas in fata si sa se imbunatateasca. La Blade Solutions va putem ajuta sa implementati solutiile de business SAP la orice scala, scopul nostru fiind cresterea cifrei de afaceri a partenerilor nostri si cresterea satisfactiei clientului final.

Sursa: sap.com