fbpx

Lipsa unui plan de backup si recuperare a datelor poate genera probleme mari unui business, de la pierderi de date permanente pana la downtime si costuri uriase de recuperare. Cu toate acestea, cele mai multe companii mici si mijlocii din Romania nu au implementat un sistem de backup si considera ca „mie nu mi se intampla”.

Intr-adevar cele mai multe cereri pe care le primim de la companii survin in urma unui incident in care specialistii nostri sunt rugati sa recupereze datele cu orice pret. Dar, cand nu exista o solutie de backup, acele date sunt foarte greu de recuperat, uneori chiar imposibil.

Asadar, iti oferim top 5 motive pentru care este important sa implementezi un plan de backup si recuperare a datelor companiei tale si sa previi astfel de incidente.

Este usor sa pierzi date

Mai mult de jumatate din incidentele de pierdere a datelor survin ca rezultat al erorii umane sau functionarea defectuoasa a echipamentelor, iar de cele mai multe ori aceste doua cauze sunt greu de prevenit.

Ne confruntam cu acest gen de situatii in companiile cu care lucram si va garantam ca este foarte usor sa pierzi date importante care mai apoi sunt foarte greu sau uneori imposibil de recuperat.

E neplacut sa ai downtime

Cand pierzi date, activitatea companiei are mult de suferit. Imagineaza-ti cat de dificil este pentru angajatii tai sa-si continue munca zilnica fara aplicatiile de business sau fara informatiile clientilor.

Niciun manager nu doreste sa treaca prin astfel de situatii, in care faci absolut orice sa recuperezi datele. Dar cand nu exista o solutie de recuperare implementata eforturile de recuperare a datelor sunt foarte mari si de multe ori se ajunge la a reconstrui de la zero tot ce s-a pierdut in incident.

Anumite date sunt nepretuite

Asa cum mentionam mai sus, atunci cand nu ai un plan de recuperare pur si simplu este foarte dificil sa poti recupera anumite date, ceea ce te obliga sa incepi sa reconstruiesti totul de la zero.

Pentru compania ta, care sunt acele date valoroase, fara de care nu ati putea continua activitatea de business?

Orice date reprezinta tinta atacurilor

Fie ca ai o firma de marketing digital, un blog de tehnologie sau lucrezi intr-o corporatie, datele tale vor fi mereu vulnerabile in fata atacurilor avansate.

Desi in discutiile cu potentialii clienti auzim de multe ori „firma mea e prea mica sa fie interesanta pentru hackeri”, afla ca aproape 45% din toate atacurile cibernetice vizeaza companiile mici.

Cat valoreaza reputatia companiei tale?

Acorda doar 1 minut acestui exercitiu de imaginatie: se intampla sa pierzi niste date importante, pe care nu le mai poti recupera.

  • Cum alegi sa le explici clientilor?
  • Cum vor reactiona clientii tai in fata unei astfel de vesti? Iritati, nervosi?
  • Ar renunta sa mai faca business cu tine in urma acestui incident?

Pierderea de date importante va afecta imaginea companiei tale atat in fata clientilor cat si a potentialilor clienti care cu siguranta vor afla vestea (stii ca un client nemultumit spune tuturor prietenilor), mai ales acum cand se pune atat de mult pret pe protectia datelor.

Doresti sa afli mai mult despre solutiile de backup si recuperare a datelor si cum poti preveni efectele periculoase ale pierderilor de date? Contacteaza-ne pentru a discuta cu specialistii nostri despre planul de backup al datelor companiei tale.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *